mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Thema's - Menu:

Losliggende kabels? Bind ze vast! Zo simpel is het.

Door: Lilian Rippe

 

Goed zorgen voor medewerkers en leerlingen betekent onder andere elke vier jaar de verplichte RI&E uitvoeren en daarna gericht maatregelen treffen. Lang niet altijd gaat dat om kostbare, ingewikkelde maatregelen. Soms levert een eenvoudige ingreep al veel op.

 

Het Vervangingsfonds heeft een Top 5 opgesteld van de meest gescoorde aandachtspunten uit de RI&E. Op de derde plaats van die Top 5: ‘Er liggen losse snoeren op de grond’.

 

Losliggende kabels, stekkerdozen die over de vloer slingeren .... je kunt er behoorlijk over struikelen en verkeerd terechtkomen. Aan een kneuzing, botbreuk of gebitsregulatie door zo’n oneffenheid denkt u natuurlijk liever niet. Ook niet aan de tafellamp die iemand meesleurt in zijn smak op de grond of de computer die aan diggelen valt. Kortom: een ongeluk zit in een klein hoekje, met alle gevolgen van dien. Bovendien ziet het er niet fraai uit al die draden over de vloer en het is nog lastig met stofzuigen en dweilen ook.

 

De oplossing om de school op kabelfront voor leerkrachten en kinderen veilig te maken is simpel. Controleer alle ruimtes in het schoolgebouw op losse snoeren en stekkerdozen en maak ze vast. Voor een deugdelijke bevestiging zijn handige materialen in de handel. Met een kabelklem, kabelplint en/of klittenband maakt u elke werkplek in een mum van tijd kabelveilig. Met een paar simpele ingrepen zijn de valrisico’s dus snel gedecimeerd.

 

Kabels wegwerken is noodzaak, geen overbodige luxe. Wat let u?

 

Naar punt 4 in de Top 5:  'Er is geen overzicht van de gevaarlijke stoffen die worden gebruikt'.

Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail