mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Thema's - Menu:

Op weg naar eigenrisicodragerschap

Als eigenrisicodrager draagt u zelf financiële verantwoordelijkheid voor de kosten van vervangingen. U declareert deze niet meer via het Vervangingsfonds zodra uw eigenrisicodragerschap in gaat. Om eigenrisicodrager te worden moet u als schoolbestuur over een akkoordverklaring van de PMR (of de PGMR) beschikken en deze met de aanvraag op tijd indienen. Het Vervangingsfonds moet deze uiterlijk op 31 oktober ontvangen hebben.


Het eigenrisicodragerschap geldt voor onbepaalde tijd. U kunt wel jaarlijks het Vervangingsfonds schriftelijk verzoeken het eigenrisicodragerschap op te heffen of overstappen naar één van de financiële varianten. Dit verzoek moet uiterlijk op 31 oktober door het Vervangingsfonds zijn ontvangen.

 

Premie
Eigenrisicodragers betalen een lagere premie. Deze premie bestaat uit een solidariteitsheffing en een BGZ-opslag.

 

Afweging
Let op: als u wilt kiezen voor eigenrisicodragerschap, doe dit dan niet alleen op basis van financiële overwegingen. Ook andere aspecten kunnen namelijk van belang zijn voor uw keuze. Onze regioteams kunnen u helpen bij de afweging om eigenrisicodrager te worden. Samen wordt een zorgvuldig proces doorlopen, waarbij een nulmeting wordt gemaakt. Dit is inclusief financiële situatie, een analyse op verzuimkengetallen en andere relevante variabelen aangevuld met al lopende initiatieven binnen het schoolbestuur.

 

Aanvraag indienen
Het eigenrisicodragerschap gaat jaarlijks in op 1 januari. De aanvraag voor 1 januari 2020 moet uiterlijk 31 oktober 2019 door ons ontvangen zijn.

 

Hier kunt u het aanvraagformulier voor ERD-schap per 1 januari 2020 downloaden.

 

Dienstverlening voor eigenrisicodragers
Als eigenrisicodrager kunt u gebruik blijven maken van de producten en diensten van het Vervangingsfonds.

 

Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail