mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Thema's - Menu:

Eigenrisicodragerschap

Als eigenrisicodrager bent u als schoolbestuur zelf verantwoordelijk voor de kosten van vervanging en kunt u geen declaraties voor vervanging meer indienen. Mocht u tegen issues aanlopen zoals het beheersbaar houden van het ziekteverzuim of het inrichten van duurzaam personeelsbeleid dan helpt onze adviseur u graag.

 

Risico's gedeeltelijk afdekken

Schoolbesturen die eigenrisicodrager zijn kunnen bij het Vervangingsfonds hun vervangingskosten wegens ziekteverzuim deels afdekken met een financiële variant.

 

Dienstverlening

Eigenrisicodragers kunnen wel gebruik blijven maken van de adviesdienstverlening en instrumenten van het Vervangingsfonds op het gebied van arbo, ziekteverzuim en personeelsbeleid. Ook onze adviseurs zijn u graag van dienst.

 

Lagere premie

Eigenrisicodragers blijven over dezelfde populatie premie betalen. Tevens moet over de vervangers die voorheen voor rekening van het Vervangingsfonds werden gebracht ook premie worden afgedragen. Deze vervangers komen nu immers voor eigen rekening.

 

De premie wordt berekend door de premiegrondslag (brutoloon +8% vakantiegeld) te vermenigvuldigen met het premiepercentage. Eigenrisicodragers betalen een lagere premie. Deze premie bestaat uit een solidariteitsheffing en een BGZ-opslag.