mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Thema's - Menu:

Plan V – gerichte aanpak voor (hoog) verzuim

 

 

Hoog verzuim? Maak er korte metten mee met Plan V!

 

Hoe staat het met verzuim binnen uw organisatie? Is uw verzuimbeleid nog wel passend? Spreken uw medewerkers en leidinggevenden op een constructieve manier met elkaar? Kortom, functioneert uw organisatie naar tevredenheid?

 

Effectief

Plan V is een instrument van het Vervangingsfonds om verzuim binnen uw schoolorganisatie met succes aan te pakken. Schoolbesturen die al eerder hebben meegedaan aan Plan V is het gelukt om hun verzuim structureel te verlagen en onder controle te krijgen. Gemiddeld was de verlaging na nog geen 2 jaar ruim 1,5%. Een enorme winst in menskracht voor de klas, maar ook aan besparingen.

 

Wat is Plan V?

Besturen met een hoog verzuim staan centraal bij Plan V, waarbij de V staat voor ‘Verzuim’. Een van onze adviseurs maakt een uitgebreide analyse van de verzuimsituatie binnen de schoolorganisatie. Daarna stellen het schoolbestuur en de adviseur gezamenlijk een plan van aanpak op. Hierin zijn de beoogde verzuimdaling en de praktische kant van de aanpak vastgelegd. Dit is voor iedere schoolorganisatie verschillend. Ondersteuning vanuit Plan V is daarom geheel op maat. Om het uiteindelijke resultaat te kunnen meten voeren we bij de start een 0-meting uit en sluiten we het traject af met een 1-meting.

 

Aan de slag met Plan V? Neem vandaag nog contact op met een van onze adviseurs.

 

Voor wie?

Heeft uw school een verzuim van 6% of hoger, dan nemen wij contact met u op om u uit te nodigen voor deelname aan Plan V. Wilt u op korte termijn al starten met Plan V? Dan kunt u uiteraard ook zelf contact opnemen door een mail te sturen naar .... Deelname aan Plan V is overigens geheel vrijwillig.

 

Kosten

Iedereen kan kosteloos deelnemen aan Plan V. Het maakt niet uit of u eigenrisicodrager bent of niet. Als schoolbestuur in het primair onderwijs draagt u jaarlijks BGZ-premie aan het Vervangingsfonds af. Uit deze premie wordt onze dienstverlening voor de bedrijfsgezondheidszorg (BGZ) bekostigd. Plan V valt hier ook onder. Dit geldt overigens ook voor de overige activiteiten van onze bedrijfsgezondheidszorg.

 

Deze schoolbesturen gingen u voor:

Scholen van Oranje aan de slag met Plan V

Spectaculaire daling ziekteverzuim bij Portalis

Deelname El Amal aan Plan V resulteert in flinke reductie verzuim

  

Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail