mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Thema's - Menu:

Plan V – gerichte aanpak voor (hoog) verzuim

Hoog verzuim? Maak er korte metten mee met Plan V!

 

Hoe staat het met verzuim binnen uw organisatie? Is uw verzuimbeleid nog wel passend? Spreken uw medewerkers en leidinggevenden op een constructieve manier met elkaar? Kortom, functioneert uw organisatie naar tevredenheid?

 

 

terug naar boven Effectief instrument

Plan V is een instrument van het Vervangingsfonds om verzuim binnen uw schoolorganisatie met succes aan te pakken. Schoolbesturen die al eerder hebben meegedaan aan Plan V is het gelukt om hun verzuim structureel te verlagen en onder controle te krijgen. Gemiddeld was de verlaging na nog geen 2 jaar ruim 1,5%. Een enorme winst in menskracht voor de klas, maar ook aan besparingen.

 

terug naar boven Wat is Plan V?

Besturen met een hoog verzuim staan centraal bij Plan V, waarbij de V staat voor ‘Verzuim’. Een van onze adviseurs maakt een uitgebreide analyse van de verzuimsituatie binnen de schoolorganisatie. Daarna stellen het schoolbestuur en de adviseur gezamenlijk een plan van aanpak op. Hierin zijn de beoogde verzuimdaling en de praktische kant van de aanpak vastgelegd. Dit is voor iedere schoolorganisatie verschillend. Ondersteuning vanuit Plan V is daarom geheel op maat. Om het uiteindelijke resultaat te kunnen meten voeren we bij de start een 0-meting uit en sluiten we het traject af met een 1-meting.

Aan de slag met Plan V? Neem vandaag nog contact op met één van onze adviseurs.

 

terug naar boven Voor wie?

Heeft uw school een verzuim van 6% of hoger, dan nemen wij contact met u op om u uit te nodigen voor deelname aan Plan V. Wilt u op korte termijn al starten met Plan V? Dan kunt u uiteraard ook zelf contact opnemen door een mail te sturen naar .... Deelname aan Plan V is overigens geheel vrijwillig.

 

terug naar boven Kosten

Iedereen kan kosteloos deelnemen aan Plan V. Het maakt niet uit of u eigenrisicodrager bent of niet. Als schoolbestuur in het primair onderwijs draagt u jaarlijks BGZ-premie aan het Vervangingsfonds af. Uit deze premie wordt onze dienstverlening voor de bedrijfsgezondheidszorg (BGZ) bekostigd. Plan V valt hier ook onder. Dit geldt ook voor de overige activiteiten van onze bedrijfsgezondheidszorg.

 

terug naar boven Evaluatierapport Plan V 2015-2018

Plan V helpt scholen écht bij het terugdringen van ziekteverzuim. Dit concludeert het Leidse onderzoeksbureau De Beleidsonderzoekers na een uitgebreide evaluatie. De belangrijkste conclusie: Plan V zorgt ervoor dat scholen tools in handen krijgen om het ziekteverzuim daadwerkelijk te beïnvloeden. Voorwaarde voor succes is dat besturen, directeuren en HR-medewerkers op één lijn zitten. De regioteams van het Vervangingsfonds helpen daarbij.

 

Lees het Evaluatierapport Plan V 2015-2018
Lees het nieuwsbericht 'Plan V zeer effectief bij terugdringen verzuim'

 

terug naar boven Praktijkverhalen

Deelname El Amal aan Plan V resulteert in flinke reductie verzuim

Goede communicatie is basis voor gezondheidsbeleid bij Bravoo

Scholen van Oranje aan de slag met Plan V

Spectaculaire daling ziekteverzuim bij Portalis

  

Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail