mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Thema's - Menu:

Arbomeester

Maakt de RI&E een stuk gemakkelijker

De Arbomeester is een online instrument waarmee basisscholen zelfstandig aan de slag kunnen met de risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E). De Arbomeester bevat een aantal vragenlijsten over belangrijke arbothema's zoals onder andere veiligheid, gezondheid, binnenklimaat, BHV en agressie en geweld. Deze lijsten vult u online in. Op basis van de uitkomsten maakt u vervolgens een plan van aanpak en een rapportage voor de arbodienst.

 

Waarom kiezen voor de Arbomeester?

  1. De Arbomeester is een erkend branche instrument voor de uitvoering van de RI&E. Alle vragen zijn specifiek gericht op de praktijk in het basisonderwijs.
  2. Schoolbesturen met 25 medewerkers (of minder) die gebruik maken van de Arbomeester hoeven de RI&E niet te laten toetsen. De Arbomeester is namelijk erkend voor de toetsingsvrijstelling.
  3. Met de Arbomeester heeft u 3 modules in 1: de RI&E-module, de Quickscan en de Kindmodule.
  4. Tijdswinst door de directe koppeling met de Arbocatalogus PO.  U hoeft niet te zoeken naar achtergrondinfo of zelf oplossingen te bedenken voor knelpunten uit de RI&E.
  5. Gebruik van de Arbomeester is gratis, net als deelname aan onze trainingen over arbo, Arbomeester en de RI&E.

 

Vóór u aan de slag kan, eerst werkgeverscode opvragen

Om gebruik te maken van de Arbomeester heeft u een werkgeverscode nodig. Het Vervangingsfonds kent deze codes toe aan alle werkgevers in het PO. Bent u de werkgeverscode vergeten of is u die niet bekend? Werkgeverscode opvragen.

 

Informatie uit de Arbocatalogus PO direct bij de hand

De Arbomeester en de Arbocatalogus PO zijn direct aan elkaar gekoppeld. Dit betekent dat u, met één muisklik, toegang heeft tot een bak aan informatie over wetgeving, de cao PO en de normen vanuit de Arbowet. En niet alleen dat. Constateert u een risico vanuit de RI&E, klik dan op de Arbocatalogus PO-button en u krijgt oplossingen aangereikt voor dat betreffende risico. Dit bespaart u tijd bij het zoeken naar achtergrondinformatie en bij het bedenken van oplossingen.

 

Leer werken met de Arbomeester

Schrijf u in voor een van onze trainingen:

Of ga aan de slag met een oefen-RI&E.

 

Meer weten

Download de Combifolder Arbomeester/ArbocatalogusPO en/of de Factsheet Arbomeester.

 

Lees het praktijkverhaal van Mosalira in Maastricht over het inzetten van de Arbomeester

 

Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail