mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Over ons - Menu:

Heeft u het Werkdrukspel al aangevraagd?

De Redactieraad van de Arbocatalogus biedt scholen in het primair onderwijs die aan de slag willen met de werkdruk, het Werkdrukspel aan. Scholen kunnen één exemplaar van het spel aanvragen. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Het spel wordt vervolgens uitgereikt door een adviseur van het Vervangingsfonds.

 

U vraagt het Werkdrukspel aan door een e-mail te sturen naar ... (of rechtstreeks naar het Vervangingsfonds via ...) onder vermelding van het brinnummer van uw school, de naam en contactgegevens van de schoolleider en een toelichting waarom u als team het spel wilt spelen.

 

Sticker_doosje

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Werkdrukspel

Het Werkdrukspel is een hulpmiddel om werkdruk bespreekbaar te maken binnen een team, op een open en oplossingsgerichte manier. Tijdens het spel, dat bestaat uit meerdere kaartjes met vragen, komen de thema’s werkdruk en werkplezier op verschillende manieren aan bod. Na afloop van het spel vult het team gezamenlijk een teamevaluatie in. Om het spel op een goede manier te kunnen spelen, moet binnen het team een gevoel van veiligheid bestaan. 

 

Het Werkdrukspel is oorspronkelijk ontwikkeld door Jeugdzorg Friesland en FCB (arbeidsmarktfonds voor welzijn, maatschappelijke dienstverlening, jeugdzorg en kinderopvang) en geschikt gemaakt voor  het primair onderwijs. 

 

Uitreiking via adviseur Vervangingsfonds

Het Werkdrukspel wordt uitgereikt door een adviseur Arbeid en Vitaliteit van het Vervangingsfonds. De adviseur neemt contact op met de schoolleider van de school voor het maken van een afspraak. Bij het uitreiken van het spel, geeft de adviseur uitleg over hoe het spel gespeeld moet worden, de factoren waar u rekening mee moet houden en de verdere aanpak ná het spelen van het spel.

 

Indien het schoolteam dit wenst, kan de adviseur uw school begeleiden bij het spelen van het spel en de vervolgacties. Uiteraard kunt u bij de adviseur ook terecht met andere vragen over werkdruk en de aanpak daarvan. 

Naar overzicht
Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail