mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Over ons - Menu:

Geke Faber nieuwe voorzitter Vervangingsfonds en Participatiefonds

Het Bestuur van het Vervangingsfonds en Participatiefonds heeft Geke Faber aangesteld als nieuwe voorzitter van beide fondsen. Faber volgt per 1 januari 2018 Piet Holthuis op die daarmee een imposante carrière binnen de overheid en als bestuurder beëindigt.

 

Naast het voorzitten van het bestuur zal Faber (65) de belangrijke taak hebben om de rol van het Vervangingsfonds aan te laten sluiten op de ingezette beweging naar meer verantwoordelijkheid voor het scholenveld. De modernisering van het Participatiefonds is een ander focuspunt.

 

Dienen en verbinden
“Als voorzitter heb je een dienende, maar ook verbindende rol binnen het bestuur. Ik verheug me op die taak en zie het als een uitdaging om tot weloverwogen en gedeelde besluitvorming te komen. Het primair onderwijs is volop in beweging en de fondsen moeten daarin meebewegen. Als zelfstandige bestuursorganen maken de fondsen onderdeel uit van een netwerk van samenwerkende stakeholders zoals het ministerie van OCW en de sociale partners. Ook daar kan ik mijn bestuurservaring volop inzetten”, meent Faber, die hiervoor onder andere diverse burgemeestersfuncties bekleedde.

 

Juiste persoon
“Aan Geke Faber draag ik de voorzittershamer met een gerust hart over”, aldus scheidend voorzitter Holthuis. “Geke past uitstekend binnen het opgestelde profiel en de functie.” Faber zelf vindt het bijzonder leuk om voor het primair onderwijs te gaan werken. “Mijn vader was hoofd van een school en bij ons thuis kwamen de leerkrachten letterlijk over de vloer. Ik heb echt wat met het primair onderwijs en nu mag ik er daadwerkelijk een steentje aan bijdragen. Fantastisch toch?” Directeur Denis Vijgen van beide fondsen kijkt uit naar de samenwerking: “met Geke hebben we een ervaren bestuurder als voorzitter en bovendien een warme persoonlijkheid om mee samen te werken. De juiste persoon op de juiste plek.”

 

Geke Faber

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail