mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Over ons - Menu:

Vervangingspool voortzetten of starten per 1 januari 2019

Het reglement van het Vervangingsfonds biedt ook voor het jaar 2019 weer de mogelijkheid om een vervangingspool in te richten.  Hieronder leest u wat u moet doen om een bestaande pool voort te zetten of om een nieuwe pool te starten.

 

Er bestaat al een vervangingspool
Alle besturen die per 1 oktober 2018 bij het Vervangingsfonds geregistreerd staan met een vervangingspool, vallend onder hoofdstuk 5 van het reglement per 2019, ontvangen binnenkort een brief met een handhaafformulier van het Vervangingsfonds. Met dit formulier kunt u aangeven dat u de vervangingspool wenst voort te zetten per 1 januari 2019.
 
Starten met een nieuwe vervangingspool
Als uw bestuur momenteel geen vervangingspool als bedoeld in ons reglement heeft, kunt u toestemming vragen aan het Vervangingsfonds om te starten met een vervangingspool. Meldt u voor 1 november 2018 schriftelijk aan via het aanvraagformulier en vermeld bij uw aanmelding de omvang van uw totale formatie in fte per 1 november 2018. Wij beoordelen dan uw aanvraag en laten u voor 1 december 2018 weten of u mag starten met de vervangingspool. 
 
Omvang vervangingspool
Ook vanaf 1 januari 2019 is het mogelijk om in plaats van een vervangingspool met een omvang van 4% van de formatie (vereiste inzet is dan 98%), een vervangingspool met een omvang van 6% van de formatie (vereiste inzet is dan 100%) in te stellen. Bij uw aanmelding geeft u aan voor welke maximale omvang u kiest.

Naar overzicht
Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail