mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Over ons - Menu:

Top 5 meest voorkomende RI&E-aandachtspunten

Hieronder vindt u de top 5 van de meest voorkomende aandachtpunten uit de RI&E, uitgevoerd met de Arbomeester.  Hoe zijn deze aandachtspunten op uw school geregeld? En wat kunt u doen om het te verbeteren? Klik voor meer informatie op de links bij punt 1 t/m 4.

 

1. In zomer én winter is de binnentemperatuur onbehaaglijk (44,4%)

2. Regelmatige voorlichting over de juiste werkhouding ontbreekt (43,6%)

3. Er liggen losse snoeren op de grond (41,3%)

4. Er is geen overzicht van de gevaarlijke stoffen die worden gebruikt (33,3%)

5. De school heeft geen actueel plan van aanpak gebaseerd op de RI&E (33,0%)

 

Opvallend is het gebruik van producten met gevaarlijke stoffen op nummer 4. Het primair onderwijs wordt hier vaak niet direct mee in verband gebracht. Toch komen producten met gevaarlijke stoffen ook voor in het primair onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan lijm, verf, schoonmaakmiddelen en toner. Bewustwording van het gevaar bij medewerkers is belangrijk. Een overzicht  van de producten met gevaarlijke stoffen is daarom een must. Hoe u dat aanpakt leest u via de link bij punt 4.

 

Daarnaast valt op dat veel scholen geen actueel plan van aanpak hebben. Een informerend artikel hierover is in de maak. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten! Wilt u liever een deskundige raadplegen? Neem dan contact op met de Arbo AdviesDesk PO of de adviseur Arbeid en Vitaliteit in uw regio.

Naar overzicht
Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail