mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Over ons - Menu:

Nieuwe subsidie voor aanpak werkdruk op scholen

Ongeveer vijftig basisscholen kunnen een eerste financieel steuntje in de rug krijgen om een begin te maken met de verlaging van de werkdruk. Het ministerie van Onderwijs stelt per bestuur € 8.000,- beschikbaar om maatregelen op school te kunnen nemen. Scholen kunnen de subsidie aanvragen vanaf 15 januari 2018. Voorwaarde hierbij is dat de leraren van de school betrokken zijn bij de plannen.

Vraag hier de subsidie aan.

 

Scholen mogen zelf bepalen waar ze het bedrag voor willen inzetten. ‘Scholen weten zelf het beste wat ze nodig hebben om de werkdruk tegen te gaan’, stelt minister Arie Slob. Een school kan bijvoorbeeld een begeleider inhuren die helpt om te ontdekken welke taken anders georganiseerd kunnen worden. Maar er kan ook worden gekozen voor het inkopen van software of voor het inplannen van een vergadertraining.

 

Het kabinet heeft in het regeerakkoord structureel 430 miljoen euro uitgetrokken om de werkdruk in het primair onderwijs tegen te gaan. Over de besteding van dat geld wordt met scholen en leraren overlegd. Uitgangspunt is dat leraren echt verschil in de klas gaan merken. 

 

Lees het volledige nieuwsbericht op www.rijksoverheid.nl.

Naar overzicht
Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail