mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Over ons - Menu:

Lopende ziektegevallen meegenomen bij overstap financiële varianten en einde ERD

Op 1 januari treedt het nieuwe Reglement Vervangingsfonds voor 2019 in werking. Eén van de wijzigingen leggen wij echter graag nu al aan u voor, omdat dit invloed kan hebben op uw beslissing om van een financiële variant gebruik te gaan maken in 2019 of uw huidige eigenrisicodragerschap op te zeggen.

 

Onder het oude reglement werd bij de overstap naar een financiële variant vervanging van een personeelslid dat wegens ziekte afwezig was niet meteen meegenomen in de bekostiging. In het nieuwe Reglement is dat wel het geval: vervanging van lopende ziektegevallen langer dan 14 dagen komt per 1 januari 2019 in aanmerking voor vergoeding.

 

Wat kan dit voor u betekenen?

Gaat u gebruik maken van één van de financiële varianten? Dan worden de declarties van alle lopende ziektegevallen per 1 januari 2019 meegenomen voor de bepaling van het eigenrisico.

 

Zegt u het eigenrisicodragerschap per 1 januari op en gaat u weer gebruik maken van de reguliere bekostiging? Ook dan wordt vervanging van lopende ziektegevallen vergoed.

 

(Voor alle gevallen geldt uiteraard dat ze aan de vergoedingsvoorwaarden moeten voldoen.)

 

Advies over financiële varianten of ERD worden nodig?

Bent u geïnteresseerd in de financiële varianten die het Vervangingsfonds aanbiedt? Neem dan contact op met uw regioteam via https://www.vervangingsfonds.nl/themas/advies/onze-adviseur of kijk bij https://www.vervangingsfonds.nl/themas/bekostiging/eigenrisicodrager/financiele-varianten.

 

Twijfelt u nog over een financiële variant? U kunt zich altijd voor de zekerheid aanmelden vóór 31 oktober a.s. Dan heeft u nog tot 31 december 2018 om definitief aan het Vervangingsfonds door te geven of u de variant wilt gebruiken of niet.

 

Nieuw Reglement Vervangingsfonds per 1 januari

We hebben het nieuwe Reglement helemaal herschreven en een stuk eenvoudiger en leesbaarder gemaakt. Eind oktober wordt het gepubliceerd in de Staatscourant. Dan informeren wij alle schoolbesturen ook nog uitgebreid over de wijzigingen in een brief. Uiteraard kunt u dan ook een overzicht van deze wijzigingen vinden op de website van het Vervangingsfonds.

 

Naar overzicht
Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail