mobile menu button
  • Zoeken Zoeken
  • twitter
  • twitter
  • linked in
  • RSS
Over ons - Menu:

Kom naar regionale bijeenkomst over nieuwe arbeidsmarktoplossingen

Als bestuurder en P&O’er komen er veel arbeidsmarktvragen op u  af. Hoe komen we aan voldoende personeel? Hoe kunnen we zij-instromers werven en begeleiden? Hoe maken we mobiliteit bespreekbaar en bieden we medewerkers ruimte voor hun loopbaan?


Graag nodigen we u uit voor een interactieve bijeenkomst in de regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg waarin oplossingen voor deze vraagstukken centraal staan. U kiest zelf een thema en gaat daarover in gesprek met collega’s, onder leiding van een expert of ervaringsdeskundige. Laat u informeren over nieuwe mogelijkheden en leer van de ervaringen van  andere scholen. Deel ook uw eigen ervaringen en verken hoe jullie elkaar in de regio kunnen helpen en versterken.

 

Praktische informatie
Datum:         Donderdag 8 november 2018
Tijdstip:        16.00- 18.30 uur
Kosten:         Gratis
Inloop:          15.45 uur
Afsluiting       18.00 uur met soep en broodjes
Locatie:         MBS Eindhoven SO/VSO/OZ: Venetiëstraat 43, 5632 RM Eindhoven

 

Programma
Er zijn 5 verschillende discussietafels. Aan elke tafel staat één thema of aanpak centraal. De onderwerpen zijn:


• Ervaringen met zij-instromers

Waar moet je rekening mee houden wanneer je een zij-instromer wilt aannemen? Een collega deelt zijn ervaringen met het pilotproject binnen zijn bestuur.
• Werven in Vlaanderen
Leerkrachten werven over de grens kan een oplossing zijn om vacatures te vervullen. Maar waar moet u op letten? Het Arbeidsmarktplatform PO bracht onlangs een brochure uit met praktische tips.
• Samenwerking in de regio versterken
In regionale transfercentra werken schoolbesturen samen op verschillende niveaus. Welke vormen van regionale samenwerking zijn mogelijk en wat kun je van elkaar leren?
• Loopbaanpaden en mobiliteit

Adviesbureau Berenschot deed onderzoek naar het carrièreperspectief van leerkrachten in het primair onderwijs. Wat zijn loopbaanpaden van leerkrachten en hoe kun je deze versterken?

 

U kunt bij uw aanmelding uw voorkeur aangeven voor 3 tafels.

 

Aanmelden  

U kunt zich tot uiterlijk 29 oktober aanmelden voor de bijeenkomst via het aanmeldformulier. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

 

Povoorderegio
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door POvoorderegio. POvoorderegio is het expertisecentrum voor regionale samenwerking van het Arbeidsmarktplatform PO en het Vervangingsfonds/Participatiefonds. Het biedt advies en instrumenten aan schoolbesturen in het primair onderwijs die gezamenlijk arbeidsmarktvraagstukken in de regio willen aanpakken.

Naar overzicht
Delen:
FacebookLinkedInEmail
Delen:
FacebookLinkedInEmail